VIDEO Ionut „Pitbull” Atodiresei este primul campion mondial WAKO Pro din istoria Romaniei

1000

Ionut „Pitbull” Atodiresei a devenit primul campion mondial WAKO Pro din istoria Romaniei, dupa ce l-a invins in gala Local Kombat Onesti pe detinatorul centurii la categoria 64,5 kilograme, spaniolul Aitor Eguzkiza, se arata intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX.

Atodiresei s-a impus la decizie split, deoarece arbitrul spaniol l-a declarat invingator pe conationalul sau, in timp ce arbitrii din Bulgaria si Italia au considerat ca victoria i-a revenit romanului.

„Mi s-a indeplinit un vis, acela de a deveni campion mondial. Este rezultatul a aproape 20 de ani de munca. Sunt in al noualea cer. Este unul dintre cei mai buni ani din cariera. Dupa ce in iunie la Craiova am luptat in fata a aproape 15.000 de spectatori, acum am cucerit si centura mondiala”, a afirmat Atodiresei.

Pe langa meciul pentru titlul mondial, s-au mai disputat alte cinci meciuri pentru titlul national Local Kombat. Marius Graunte (60 kg), Amansio Parachiv (67 kg), Cristian Milea (71 kg), Cristian Ristea (85 kg) si Danut Hurduc (95 kg) sunt noii campioni nationali, Milea obtinand si trofeul pentru „Cel mai spectaculos KO” in urma succesului inainte de limita repurtat impotriva lui Claudiu Badoi.

Printre spectatori s-au numarat si luptatorii Sebastian Ciobanu, Andrei Stoica, Benny Adegbuyi si Raul Catinas, romanii care vor lupta pe 22 decembrie in marea finala a circuitului Superkombat, organizata in asociere cu organizatia japoneza K-1.