VIDEO La 25 de ani Messi a devenit OFICIAL al doilea marcator din istoria Barcelonei!

1237

leo_messi_lionel_messi_fc_barcelona_968Messi a intrat pe teren aseara, in a doua repriza a meciului cu Betis, si a reusit sa inscrie doua goluri, aducand astfel victoria Barcelonei si stabilind noi recorduri.

Messi a ajuns la 46 de goluri in acest sezon din La Liga (marcand in 21 de etape consecutiv si imbunatatindu-si recordul), la 60 de goluri in toate competitiile pentru Barcelona si la 66 in acest sezon pentru Barcelona si nationala Argentinei, informeaza Digisport.

Dependenta Barcelonei de Messi este clara si daca ne uitam pe cifrele ultimilor cinci ani. Echipa blaugrana a inscris 517 goluri in ultimele cinci editii de campionat, in 186 de meciuri. 183 din aceste goluri au fost marcate de Leo Messi, adica 35%, mai mult de o treime. In acest sezon din La Liga, Messi a contribuit, cu golurile sale, la 28 de puncte cucerite de Barcelona, mai mult decat orice alt jucator din campionatul spaniol.

Mai mult, la doar 25 de ani, decarul Barcelonei a reusit, cu „dubla” inscrisa in meciul cu Betis, sa treaca pe locul 2 in clasamentul all-time al marcatorilor echipei catalane, cu 335 de goluri in toate competitiile si in meciurile amicale. In fata sa mai este doar Paulino Alcantara, cu 369 de goluri.