VIDEO – Morosanu A PRINS marea finala K1 la Tokyo: “Dumnezeule, nu-mi vine sa cred ce mi se intampla! Este absolut incredibil!”

1720

Romanul Catalin Morosanu, campionul Superkombat, a fost declarat cel mai bun luptator de la K-1 Final 16 Tokyo de catre oficialii japonezi, dupa ce l-a invins pe polonezo-australianul Paul Slowinski si s-a calificat in marea finala K-1.

Chemat pe ultima suta de metri la Tokyo, Morosanu l-a trimis de doua ori la podea pe Slowinski, un sportiv cu 10 centimetri si 10 kilograme mai mare, in prima si a treia repriza, in cel mai spectaculos meci al galei de la Ryogoku.

““Dumnezeule, nu-mi vine sa cred ce mi se intampla! Este absolut incredibil! Acum trei saptamani nici nu stiam daca voi fi invitat, iar acum am primit si premiul pentru cel mai bun sportiv din gala. Mi s-a implinit un vis, sa ajung printre cei mai buni opt din lume”, a afirmat Morosanu, conform unui comunicat remis AGERPRES. Morosanu va ajunge marti in Romania pentru a fi prezent la Superkombat Arad de pe 20 octombrie, unde colegul sau Sebastian Ciobanu va lupta in main-event.

Pana la marea finala, sportivul de la Scorpions Cotnari Iasi se va bate pe 10 noiembrie, la Craiova, in Superkombat Final Elimination, acolo unde mai sunt anuntati luptatori precum Freddy Kemayo, Ismael Londt si Alexei Ignasov.

Marea finala K-1 va avea loc pe 26 decembrie la New York, acolo unde marele invingator al piramidei de 8 va incasa un cec in valoare de un milion de dolari.

 

Un alt roman care s-a impus la Tokyo a fost Benjamin Adegbuyi, intr-un super-fight, acesta invingandu-l prin KO in prima repriza pe iranianul Jafar Ahmadi, campion mondial la karate. Al doilea roman calificat in piramida de 16, Raul Catinas, a pierdut prin KO in ultima repriza cu australianul Ben Edwards, dupa ce s-a accidentat la glezna inca din prima runda, insa a incercat sa forteze. “Am incercat sa-l lovesc cu piciorul in ficat, insa a pus cotul in fata si m-am lovit la glezna. Nu mai puteam sa calc deloc pe picior, dar mi-am dorit din tot sufletul sa lupt in continuare pentru onoare. Imi pare rau ca a iesit asa si promit ca ma voi revansa”, a afirmat Catinas.

Potrivit sursei amintite, presedintele circuitului Superkombat, Eduard Irimia, a primit dupa gala de la Tokyo un mesaj de amenintare pe telefon, de la un manager olandez. Irimia va discuta cu avocatii sai si va face o plangere la Interpol.

““Un oficial olandez mi-a trimis mesaje de amenintare. Din pacate, anuntul K-1 ca Daniel Ghita nu este printre luptatorii de la K-1 Final 16 si faptul ca Morosanu a castigat a provocat o reactie de invidie atat de mare incat respectivii olandezi au ajuns la amenintari. Am fost sfatuit de catre oficiali din sporturi de contact sa iau in serios aceasta amenintare pentru ca in trecut acelasi personaj a fost asociat cu diverse grupari care sunt pe lista FBI sau Interpol”“, a afirmat Irimia, care a precizat ca e convins ca ““Daniel Ghita nu are nicio implicare in aceste amenintari”“.