VIDEO Oltchim s-a calificat in grupele Champions League dupa 27 la 23 cu Randers. LA PAS!

525

Oltchim Ramnicu Valcea, a obtinut duminica, pe teren propriu, cea de-a patra victorie consecutiva in grupa A din Liga Campionilor, cu danezele de la Randers HK, scor 27-23 (10-10), calificandu-se matematic in grupele principale.

„Balul” a fost deschis de daneze, Dalby marcand pentru 0-1 (min. 3), dar Managarova a restabilit rapid egalitatea, iar Manea a adus Oltchim in avantaj, 2-1 (min 4), in fata a aproximativ 3000 de fani exaltati. Oltchim, cu Cristina Neagu titulara, nu a ramas datoare, 3-2 (min. 11), dar nu i-a fost usor in fata interventiilor lui Masson De Souza (7 reusite). Campioana Romaniei s-a detasat la doua goluri pentru prima data in minutul 14, 5-3, dar n-a avut viata deloc usoara cu nordicele (6-6, min. 21). Mai mult, Randers a preluat conducerea, 6-7 si 6-8 (min. 25), motivatia sa fiind o ultima sansa de a mai lupta pentru locul secund in grupa, calificant mai departe. Defensiva daneza a fost greu de patruns, iar cea a Oltchimului nu a facut fata, astfel ca s-a produs inevitabilul, 7-10 (min. 28). La pauza, 10-10, dupa 30 de minute in care campioana Romaniei a ramas datoare in ambele faze de joc, recuperand handicapul in ultimele doua minute.

Aurelia Bradeanu a readus Oltchim in avantaj, 12-11 si 13-11 (min. 37), in fata unei adversare, care nu a aratat deloc ca ar fi marcata de atmosfera incendiara din sala valceana. Cristina Neagu a marcat primul gol in minutul 40, 14-11, pe fondul unui joc mult mai consistent al Oltchimului, iar Bradeanu a marit diferenta (15-11, min. 43). In poarta formatiei valcene, Paula Ungureanu a fost din ce in ce mai greu de depasit (… interventii in total). Iar Oltchim nu a mai cedat pana la final, unul care i-a adus calificarea matematica in grupele principale, indiferent de rezultatele din ultimele doua runde. Aurelia Bradeanu a fost MVP-ul meciului, la concurenta cu portarul Paula Ungureanu.