VIDEO – Veste buna in Liga I: Pandurii Tg. Jiu isi construieste STADION NOU de 15.000 de locuri!

1268

Presedintele clubului Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, a declarat, pentru site-ul oficial al gruparii, ca a gasit solutii de finantare pentru construirea unui nou stadion, cu o capacitate de 15.000 de locuri, care ar costa circa cinci milioane de euro.

„Am gasit solutii de finantare sa o luam de la zero si sa construim un stadion de 15 000 de locuri. Daca am avea acum un amplasament pentru a-l construi ne-ar consta 5 milioane de euro, daca e pe structura metalica. Si nu cred ca ne trebuie un stadion mai mare de 15 000 de locuri la Targu Jiu. Investitiile in Stadionul Municipal unde jucam acum nu ar costa mai mult, dar cred ca ar fi mai bine pentru noi sa se construiasca un stadion nou dupa modelele din Austria unde s-au construit pentru Campionatul Mondial foarte multe stadioane pe structura metalica”, a afirmat el.

Condescu a precizat ca s-a studiat si posibilitatea modernizarii bazei sportive de la Targu Jiu prin marirea peluzelor. „Din punct de vedere al infrastructurii am facut o strategie cu primarul Municipiului Targu Jiu, Florin Carciumaru, si exista doua variante. Este vorba de cea pe care o studiem de 4-5 ani de zile, sa modificam peluzele si atunci ar fi si spatii de parcari si pentru ce mai trebuie, dar si solutia care ar putea fi mai buna si de viitor ar fi sa mutam undeva in afara orasului toata baza sportiva pentru fotbal. Aceasta ar presupune ca numai fotbalul sa fie scos de aici si in acest stadion sa ramana doar atletismul si sa practice sportul toti cei din oras”, a adaugat Condescu.

Echipa Pandurii ocupã locul 2 in clasamentul Ligii I, dupa Steaua, avand 26 de puncte dupa 12 etape.