VIDEO Vettel a castigat Marele Premiu al Coreei de Sud.Vezi rezumatul cursei!

988

Germanul Sebastian Vettel a castigat Marele Premiu al Coreei de Sud si a preluat sefia clasamentului general al pilotilor, cu patru etape inainte de finalul sezonului de Formula 1. 

Dublul campion mondial castiga pentru a treia oara consecutiv cursa de la Yeongam. Gratie acestei victorii, Vettel se instaleaza pe prima pozitie in clasamentul general al pilotilor, cu 215 puncte, la sase in fata lui Fernando Alonso, care a obtinut abia pozitia a treia in Coreea de Sud.

Incidente au fost mai mult in prima parte a cursei, Jenson Button fiind nevoit sa abandoneze inainte de a completa primul tur, din cauza unei coliziuni cu Kamui Kobayashi. Nico Rosberg a fost si el implicat si a abandonat dupa un tur, iar japonezul care a cauzat accidentul a fost penalizat cu o trecere pe la boxe, insa a iesit si el din cursa, in turul al 16-lea. Pedro de la Rosa a completat „careul” de abandonuri.

Lewis Hamilton a avut probleme mari cu pneurile pe tot parcursul cursei si s-a plans si de conduita monopostului. A fost urmarit de ghinion si pe final, cand, cu cateva tururi inainte de final, i s-a agatat de masina o „suvita” lunga din gazonul de pe marginea pistei. A „defilat” cu ea pana la final si a reusit sa termine cursa, insa doar pe locul al 10-lea. In ierarhia generala, britanicul ocupa locul al patrulea, cu 153 de puncte, in spatele lui Vettel (215), Alonso (209) si Raikkonen (167).