Viorica Susanu dupa ultima cursa si medalie din viata ei: La sfarsit de cariera am plans

549

Viorica Susanu si Georgeta Andrunache si-au incheiat cariera sportiva in stil de mari campioane: au castigat un nou titlu european in proba de canotaj 8+1. „Pe podium mi-am dat seama ca e ultima data cand mi se canta imnul si mi-au dat lacrimile!”, a declarat Viorica Susanu la intoarcerea in tara.
Campionatele Europene de la Varese au reprezentat pentru Viorica Susanu s,i Georgeta Andrunache ultima competit,ie internat,ionala din cariera. Multiplele campioane olimpice s,i-au incheiat viat,a sportiva cu o medalie de aur in proba regina, de 8+1.

Viorica Susanu: „Cand mi s-a cantat imnul a fost momentul in care am constientizat ca incepand de azi voi pleca pe alt drum. Si sa pun vaslele in cui si cred ca momentul ala a fost cel mai greu, nici la Londra nu mi-a picat atat de greu. La sfarsit de cariera am plans.”

Georgeta Andrunache: „Atunci am avut cel mai placut dar s,i cel cel mai trist sentiment, ca este pentru ultima data.”

Locul cinci de la Jocurile Olimpice de la Londra ramane insa una dintre put,inele dezamagiri din cariera celor doua canotoare. Viorica Susanu are in palmares patru titluri olimpice, in vreme ce Georgeta Andrunache se poate lauda cu cinci medalii de aur la cea mai importanta competit,ie a lumii.

Georgeta Andrunache: „Nu s,terge nimic din tristet,ea de la Londra, dar este o medalie continentala pentru care am muncit s,i cu care era in planul de pregatire sa ne incheiem cariera.”

Viorica Susanu: „Amaraciunea de la Londra nu o sa dispara niciodata, dar niciodata nu vor disparea nici momentele frumoase, s,i am atatea. Ma bucur ca intr-o cariera de 20 de ani, balant,a inclina clar in favoarea medaliilor.”