Vrei sa renunti la fumat? Fitnessul vine in ajutorul tau!

1567

11Clipboard01Fitnessul poate fi un prieten de nadejde in obiectivul tau de a renunta la fumat, potrivit cercetatorilor care au descoperit ca femeile si barbatii care s-au apucat de fitness au sanse duble sa se lase de fumat.

Studiile anterioare au aratat ca exercitiile de aerobic pot reduce pofta de tigari si pot imbunatati capacitatea unei persoane de a-si controla greutatea dupa ce a renuntat la acest viciu.

„Fumatul ucide mii de americani in fiecare zi. Desi multi dintre fumatori vor sa renunte la fumat, mai putin de 5% o pot face fara ajutor. Avem nevoie de noi instrumente care sa ii ajute pe fumatori sa renunte la tigari si se pare ca sportul ar putea fi o strategie eficienta”, a declarat dr. Joseph Ciccolo, coordonatorul cercetarii.

In studiul pilot, care a fost descris in jurnalul „Nicotine Tobacco Research”, au fost monitorizati 25 de barbati si femei cu varsta intre 18 si 65 de ani care au declarat ca au fumat cel putin cinci tigari zilnic, in ultimul an.

Toti voluntarii au participat la o sesiune de consiliere in ceea ce priveste renuntarea la fumat si au primit o rezerva de plasturi de nicotina care sa le ajunga pentru opt saptamani, inainte de a fi divizati in doua grupuri: unul care a „tras de fiare” timp de 60 de minute pe saptamana, pe durata a trei luni, si unul de control.

Trei luni dupa efectuarea studiului, 15% din persoanele care au realizat antrenament fizic au reusit sa nu se mai apuce de fumat, comparativ cu 8% din persoanele care au facut parte de control.

Sursa: gandul.info