Webber, taxat de Ferrari pentru servicii de taxi!

742

Mark WebberFerrari i-a emis o factura lui Mark Webber pentru servicii de taximetrie, dupa ce Fernando Alonso l-a „cules” de pe pista pe adversarul sau, care abandonase, si l-a transportat pe caroseria monopostului la standuri, potrivit mediafax.ro.

La Marele Premiu de Formula 1 desfaurat duminica, Webber a abandonat dupa ce monopostul sau Red Bull a luat foc din cauza unei defectiuni la sistemul de racire, in penultimul tur. Webber si-a scos masina de pe pista si mai tarziu, vazandu-l pe Alonso, care facea turul de onoare dupa ce ocupase locul 2, i-a facut cu mana sa-l ia si pe el pana la standuri. Spaniolul a oprit monopostul, Webber s-a urcat pe masina Ferrari si cei doi s-au indreptat spre linia boxelor.

Alonso a fost printre primii care au reactionat cu umor la ce s-a intamplat la Singapore si a postat pe contul sau de Twitter o fotografie tip poster de film, trucata, care ii infatisa pe el si pe Webber intr-un taxi.

Potrivit motorspor.com, care citeaza cotidianul german Bild, echipa spaniolului, Ferrari, nu a ratat ocazia de a intra in acest joc si i-a emis o factura lui Webber, in valoare de 27.500 de dolari, suma ce include un bacsis in valoare de 2.500 de dolari pentru servicii de taximetrie in afara programului.

Bild a continuat gluma, notand ca factura i-a fost trimisa coechipierului lui Webber.

„Sebastian Vettel, colegul neiubit al lui Mark Webber, a primit in mod surprinzator o scrisoare de la Ferrari. Nu, nu un contract. O factura. O factura de taxi. Una foarte mare…”, a scris Bild.

In schimb, comisarii FIA nu au gasit nimic amuzant in plimbarea lui Webber cu Ferrari si au considerat ca pilotul echipei Red Bull a incalcat articolul 30.9 din regulamentul sportiv, care interzice „intrarea pe pista fara acordul stewarzilor, in perioada cuprinsa intre turul de formare si pana cand ultimul monopost ajunge in parcul inchis”, astfel ca i-au acordat un avertisment. Fiind la al treilea avertisment in acest sezon, australianul a primit automat o retrogradare de zece locuri pe grila de start a urmatoarei etape, care va avea loc in Coreea de Sud. Webber a catalogat sanctiunea primita drept „ridicola”.

Si Alonso a fost averizat, pentru ca „a condus un monopost intr-o maniera potential periculoasa pentru alti piloti sau alte persoane”. In acest caz, doua masini au evitat o coliziune in ultimul moment, au explicat oficialii.

Pilotul echipei Red Bull Sebastian Vettel a castigat, duminica, Marele Premiu al statului Singapore, a 13-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, germanul fiind urmat de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) si de finlandezul Kimi Raikkonen (Lotus-Renault).