ZECE beneficii ale consumului de legume vezi

1678

Legumele verzi au facut parte din alimentatia noastra inca din cele mai vechi timpuri. In acele vremuri oamenii credeau in puterea miraculoasa a acestor legume de a vindeca diferite tipuri de afectiuni si se pare ca au avut dreptate. Iata zece beneficii de care poti beneficia daca incluzi in alimentatia ta legume verzi, potrivit celor de la listdose.com:

10.  Oase puternice

Bones-healthy

Un studiu recent demonstreaza faptul ca persoanele care au o carenta a vitaminei K sunt mai predispuse la aparitia fracturilor fata de persoanele care nu au aceasta carenta. Cu aproximare, fiecare persoana are nevoie de 120 de micrograme de vitamina K zilnic pentru a reduce riscul fracturilor. Vitamina K reprezinta unul dintre tratamentele pentru osteoporoza deoarece aceasta ajuta la refacerea tesutului osos. Sursa naturala de vitamina K o reprezinta legumele verzi. Salata verde, spanacul sunt doar doua dintre zecile de legume verzi cu care iti poti imbunatatii alimentatia si suplimentarea acestei vitamine.

9. O vedere agila

clear-eye

Toate legumele verzi de nuanta mai inchisa la culoare contin vitamina A intr-o cantitate deloc de neglijat. In afara de vitamina A, aceste legume verzi mai contin si luteina. Acesti nutrienti contribuie la mentinerea sanatatii vederii noastre. Vitamina A ne ajuta sa ne adaptam la schimbarea de lumina, de la intuneric la lumina si invers.

8. Muschi puternici

muscle

Studiile au demonstrat ca legumele verzi, spanacul in special, ajuta la refacerea si acumularea de tesut muscular. Aceste legume accelereaza procesul de transformare a proteinelor in masa musculara. In afara nitratilor pe care aceste legume i-i contin, acestea mai contin minerale precum calciu si fier, ambele foarte importante in dezvoltarea musculara.

7. Ajuta la prevenirea cancerului

Wang-cancer-cell-NCI

Cancerul este o boala care apare atunci cand celulele organismului se divid incontrolabil. Aceasta diviziune incontrolabila da nastere tumorilor iar aceste tumori afecteaza diferite parti ale organismului. Aceste tumori trimit semnale tesuturilor sanatoase pentru a produce hrana pentru hranirea acestora. Consumul de legume verzi blocheaza aceste semnale si ajuta la prevenirea cancerului.

6. Sanatatea inimii

HeartHealth_CBP1047250_600x350_1

Numele substantelor raspunzatoare de protectia inimii tale se numesc folati. Acestia ne protejeaza de diversele afectiuni cardio vasculare si de atacurile de cord. Deasemenea, acestea contin si potasiu un mineral necesar functionarii inimii noastre in parametrii normali. Toate legumele verzi contin aceste substante minune care lupta pentru protejarea sanatatii inimii noastre.

5. Slabeste in mod natural

Wieght-Loss1

Consumarea legumelor verzi reduce pofta de mancare de tip junk food. Aceasta mancare de tip junk food este principala cauza a obezitatii din zilele noastre. Legumele vezi ofera organismului cantitatile necesare de vitamine, minerale si fibre si te vor ajuta sa slabesti intr-un mod natural si sigur pentru sanatatea ta.

4. Energie

Young-people-jumping

Legumele verzi reprezinta o magazie e minerale, vitamine si nutrienti esentiali care nu afecteaza sanatatea sistemului digestiv. Astfel o sa-i oferi organismului tau necesarul de minerale si vitamine intr-un mod sigur si sanatos. Toti carbohidratii pe care aceste legume i-i contin vor fi folositi de organismul tau eficient si in totalitate. Consumand aceste legume vei fi fericit  si vei dispune de energia necesara pentru a te bucura de viata.

3. Digestie usoara

healthy-digestion

Legumele verzi sunt foarte bogate in fibre. Fibrele ajuta la transportul alimentelor prin sistemul digestiv intr-un mod lejer, iar tu astfel vei scapa de balonarile si arsurile suparatoare. Legumele verzi sunt bogate in fier, astfel ajutand la transportarea eficienta a oxigenului in organism, facilitand o digestie eficienta.

2. Claritate si concentrare psihica

physical-agility-ladder-indoor-15-ft-with-bag-product-large-4208

Legumele verzi iti imbunatatesc concentrarea si agilitatea psihica. Deasemenea, acestea pot reduce anxietatea si nervozitatea. Consumul de legume verzi imbunatateste abilitatea ta de a te bucura de viata si de a crea un echilibru in viata ta. Vitamina C, vitaminele din complexul B si Magneziul sunt nutrienti care ajuta la imbunatatirea capacitatii psihice.

1. O piele frumoasa

woman11

Consumul de legume verzi te ajuta sa ai o piele frumoasa si stralucitoare. Acest efect se datoreaza proprietatii legumelor verzi de a ajuta organismul sa elimine toxinele. Legumele verzi se afla in capul listei secretelor de frumusete ale oricarei vedete.