ZECE beneficii ale Ginsengului pentru sanatatea ta!

1937

Ginsengul, adesea denumit “regele ierburilor”, dispune de o lunga istorie in ceea ce priveste folosirea acestuia ca remediu impotriva unei varietati de afectiuni, de la simpla raceala pana la temutul cancer. Puterea de vindecare a ginsengului se datoreaza faptului ca aceastra radacina are proprietati adaptogene. Asta inseamna ca, ginsengul intareste capacitatea organismului de a raspunde in fata stresului si imbunatateste starea generala de sanatate. Iata zece beneficii ale acestei plante, potrivit celor de la healthonlinezine.info:

10. Imbunatateste sanatatea cardiovasculara

Study-Reveals-Truth-About-Womens-Heart-Disease-Awareness-700x395

Ginsengul imbunatateste sanatatea cardiovasculara prin inhibarea degradarii arterelor sanguine si prin mentinerea nivelurilor de colesterol in limite normale. Cu toate acestea,  anumite studii au sugereaza ca aceasta planta poate fi daunatoare celor care sufera de hipertensiune, inrautatindu-le conditia.  De preferat, cei care sufera de aceasta afectiune, este sa consulte un doctor inainte de a consuma in scopuri terapeutice aceasta planta.

9. Imbunatateste sanatatea sistemului digestiv

healthy-digestion

Exista mai multe specii de ginseng. Speciile de ginseng care ofera cele mai mari beneficii sistemului digestiv sunt ginsengul de provenienta asiatica. Acesta poate trata afectiuni digestive precum diareea, lipsa poftei de mancare sau indigestiile.

8. Imbunatateste functionarea organelor sexuale masculine

impotent

Ginsengul a fost folosit de foarte multa vreme ca tratament impotriva impotentei, asta datorita efectului adaptogenic. Sporeste vitalitatea si reda organismului starea naturala de bine. Ginsengul imbunatateste calitatea lichidului seminal, mareste productia acestuia si stimuleaza erectiile. Deasemenea, este de preferat sa purtati o discutie cu un doctor in vederea folosirii ginsengului in acest scop.

7. Un izvor de energie

quint2

Ginsengul este un stimulant tonic al organismului. Dincolo de inlaturarea oboselii, acesta creste energia generala a organismulu, fiind un tonic folosit de atletii din intreaga lume.

6. Alina oboseala

rest

Datorita efectelor benefice ale ginsengului asupra sistemului nervos, acesta este folosit eficient pentru a inlatura efectele oboselii. Consuma ceai de ginseng zilnic pentru a evita oboseala. Pastilele si tinctura sunt la fel de eficiente. Expertii sugereaza consumarea acestuia timp de 5 saptamani cu o pauza de o saptamana, dupa aceea urmandu-se continuarea curei.

5. Scade colesterolul

cholesterol

Cu toate ca studiile nu sunt foarte clare in ceea ce priveste cauza acestui aspect, ginsengul scade nivelul colesterolului rau (LDL).

4. Previne cancerul

ginseng-795160

Ginsengul contine anumite substante numite ginsengoside, care au proprietati de prevenire si aparare a organismului impotriva cancerului. Aceste substante inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

3. Stimuleaza sistemul imunitar

cold-remedies-1

Proprietatile adaptogene stimuleaza sistemul imunitar prin cresterea productiei de celule albe in sange. Aceste celule sunt cele care te ajuta sa stai departe de obisnuita raceala si de alte infectii.

2. Trateaza diabetul de tip doi

diabetes

Anumite studii au demonstrat proprietatea ginsengului de a reduce nivelul zaharului din sangele pacientilor diagnosticati cu diabet de tip doi. Alte studii au demonstrat ca ginsengul stimuleaza activitatea pancreasului, stimuland astfel receptorii de insulina.

1. Reduce stresul psihic

Depression

Substantele numite “ginsenoside” imbunatatesc vigilenta si claritatea mentala, indepartant obisnuitele schimbari de dispozitie care apar uneori in timpul zilei. Aceasta planta are previne depresia si indeparteaza anxietatea. In perioadele de surmenaj sau efort intelectual este foarte recomandata. Consultati un medic inainte de a incepe tratamentul cu aceasta planta.