ZECE beneficii ale serotoninei

2103

Serotonina este cunoscuta sub denumirea de “hormonul fericirii. Serotonina este o substanta din creier care actioneaza ca neurotransmitator, ajutand la trimiterea impulsurilor nervoase dintre celulele sistemului nervos central. Serotonina are o influenta foarte mare asupra sanatatii mentale si fiice, una dintre principalele ei sarcini fiind aceea de a te mentine satisfacut si relaxat. Iata zece beneficii ale acestui hormon asupra sanatatii oranismului uman, potrivi celor de la stylecraze.com:

10. Anxietate

200447888-001

Neuronii creierului nostru sunt singura sursa producatoare de serotonina. Serotonina ajuta la mentinerea unor procese importante, precum cele ale somnului, libidoului, energiei, apetitului si anxietatii. Serotonina poate reduce anxietatea, una dintre principalele cauze ale actelor de violenta si de suicid.

9. Iti imbunatateste starea de spirit

Young beautiful woman jumping with a scarf

Serotonina, atunci cand se alfa in echilibru, te ajuta sa dormi normal si astfel, iti imbunatateste starea de spirit. Ajuta la mentinerea unor functii esentiale, precum functiile gastrointestinale,  cardiovasculare si ale sistemului imunitar. Deficienta acestui hormon in organismul uman poate cauza multiple dereglari precum episoadele depresive. Atunci cand esti supus unor niveluri crescute de stres, serotonina este absorbita multa mai rapid, dar eficacitatea acesteia scade.

8. Proprietati anti-imbatranire

anti-aging

Serotonina ajuta la indepartarea radicalilor liberi, celulele care indreapta organismul uman catre imbatranire. Serotonina ajuta la producerea  antioxidantilor necesari pentru a lupta impotriva acestor radicali liberi.

7. Obesitatea

mid section view of a man sitting on a bench in a park

Nivelul scazut al serotoninei in organismul uman poate conduce la obezitate, datorita senzatiei de foame si inabilitati organismului de a-si controla apetitul. Deasemenea, duce la niveluri crescute de anxietate, iritare si depresie.

6. Remediu natural al durerilor de cap

1120078782

Serotonina este remediul natural perfect in momentele in care te doare capul. In anumite cazuri poate ajuta chiar la remedierea durerilor unei migrene. Aparitia si severitatea migrenelor poate fi redusa prin folosirea regulata in alimentatie a alimentelor care contin serotonina.

5. Insomnie

20110926101523

Deficienta de serotonina poate conduce la dereglarea somnului. Aceasta deficienta poate fi tratata prin consumarea de suplimente care maresc nivelul de serotonina al organismului. In timpul zilei oboseala cronica este in capul mesei iar seara, la culcare, este caracterizata de insomnie si de ganduri incontrolabile.

4. Relaxare

Relaxing_Spa_Music_-_Quiet

Serotonina este cunoscuta si sub numele de “hormonul fericirii”, datorita efectelor relaxante asupra organismului uman. Deficienta acestui neuro-transmitator se poate resimti in organism sub forma sentimentelor de oboseala si epuizare.

3. Pielea ta

beautiful-skin1

Avand in vedere ca serotonina este un anti-depresiv natural, acest hormon tine la distanta anxietatea si ajuta organismul sa se relaxeze. Aceste beneficii, pe cale de consecinta, iti ajuta pielea sa fie stralucitoare.

2. Maturitatea mentala

autism-detection-voice

Cea mai importanta functie a serotoninei este legata de dezvoltarea psihica, a creierului. Deficienta acestui hormon poate atrage consecinte foarte periculoase, precum sindromul Down sau autismul.

1. Sanatatea inimii

Top-five-healthy-heart-tips-HERO-1f9a81a9-0ccb-4709-83c1-0f677d6d9094-0-640x360

Nivelul scazut al serotoninei influenteaza aparitia afectiunilor inimii, precum atacurile de cord. Deficienta de serotonina poate cauza schimbari in ritmul batailor inimii.