ZECE beneficii ale sucului de mere

1304

Merele se bucura de o dominanta pe plan mondial asupra celorlalte fructe datorita beneficiilor pe care acestea le ofera. Merele pot fi consumate simple, facute suc sau chiar puse in salate. Iata zece beneficii ale sucului de mere potrivit celor de la stylecraze.com:

10. Iti imbunatateste vederea

beautiful-skin1

Sucul de mere contine o cantitate suficienta de vitamina A. Aceasta vitamina este necesara pentru mentinerea sanatatii oculare si prevenirea afectiunilor de acest fel.

9. Beneficii asupra frumusetii

0314170670cb362e_how-to-prep-your-skin-for-makeup

Sucul de mere ofera numeroase beneficii asupra frumusetii pielii si parului tau. Merele sunt folosite intr-o multitudine de remedii naturale pentru a trata afectiunile pielii precum inflamatiile, cearcanele si ridurile. Aplicarea sucului de mere pe parul umed poate preveni anumite afectiuni ale scalpului precum matreata.

8. Probleme digestive

healthy-liver

Constipatia este una dintre afectiunile care afecteaza o multime de persoane si este rezultatul procesului prin care intestinul absoarbe prea multa apa. Merele contin sorbitol, o substanta care ne ofera o solutie in cazul acestei probleme de sanatate. Cand aceasta substanta ajunge in intestin, atrage apa catre colon. In acest fel digestia se petrece cu o mai mare usurinta.

7. Previne cancerul

Wang-cancer-cell-NCI

Sucul de mere este unul dintre cei mai importanti soldati in lupta contra tumorilor si cancerului, in special cel de plamani.  Datorita continutului de flavanoizi si de acid fenolic, sucul de mere este una dintre cele mai bune modalitati prin care poti preveni aceasta cumplita boala.

6. Intareste sistemul imunitar

sex2

Datorita continutului crescut de vitamina C face ca sucul de mere sa poata fi considerat una dintre principalele metode prin care poti preveni racelile sezonului rece.

5. Iti intareste oasele

1-bone-density

Sucul de mere contine vitamina C, fier si boron. Sucul de mere contine aceste vitamine si minerale intr-o combinatie apoape perfecta pentru mentinerea sanatatii sistemului osos.

4. Reduce colesterolul

cholesterol

Un important beneficiu al sucului de mere este acela de a-ti echilibra nivelul colesterolului din sange. In spatele majoritatii bolilor cardio-vasculare, se afla o cauza, iar aceea este nivelul ridicat al colesterolului. Poti sa previ aceasta afectiune consumand un mar zilnic sau sa bei suc de mere.

3. Un ficat sanatos

Sebastian_Kaulitzki_liver_shutterstock

Alcalinitatea acestui fruct ajuta ficatul sa elimine toxinele si in plus, ajuta la mentinerea nivelurilor ph-ului in limite normale.

2. Previne astmul

asthma

Unul dintre principalele beneficii ale merelor este reprezentat de continutul de flavonoizi. Acest nutrient este foarte cunoscut deoarece poate inhiba aparitia atacurilor de astm. In plus, acest nutrient joaca un rol foarte important in buna functionare a plamanilor tai. Acest lucru a fost dovedit prin studii recente. Persoanele care consuma mere destul de des dispun de o capacitate pulmonara crescuta.

1. Sanatatea inimii

27783_FL_Hero_605x295_Heart Hands786-179297

Merele sunt o foarte buna sursa de antioxidanti foarte necesari sanatatii sistemului cardio-vascular. In plus merele ofera organismului mineralele necesare precum potasiul, un mineral necesar sanatatii inimii.