ZECE motive pentru care ciclismul este benefic sanatatii tale

867

Aproape toata lumea a mers pe bicicleta in perioada copilariei. Probabil chiar ai concurat contra rudelor tale intr-o intrecere pe bicicleta, eu cel putin am facut-o. Ciclismul nu este doar o activitate distractiva, este deasemenea o foarte buna modalitate de a face sport. Ciclismul este unul dintre sporturile care sunt potrivite pentru persoanele de toate varstele, iar motivul principal consta in faptul ca te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus, sustin cei de la stylecraze.com. Iata un top al celor mai importante motive pentru care merita sa-ti umfli din nou roata de la bicicleta:

10. Dezvolta puterea psihica

05 Bike-Riding

Ciclismul stimuleaza circulatia sanguina catre creier, in consecinta capacitatea psihica este stimulata. Anumite studii au demonstrat beneficiile ciclismului in cazul prevenirii maladiei Alzheimer.

9. Imbunatateste viata sexuala

woman-riding-bicycle

Orice fel de exercitiu fizic aduce cu el acest beneficiu, dar ciclismul pare sa-l intensifice. Studiile au demonstrat ca, barbatii care merg pe bicicleta de 3-4 ori pe saptamana sunt mai putin predispusi sa se confrunte cu problema impotentei, iar in cazul femeilor, poate intarzia aparitia menopauzei.

8. Intareste sistemul imunitar

DSC_2809.JPG

Oamenii care si-au creat un obicei din a pedala de cateva ori saptamanal sunt mult mai putin predispusi la comunele raceli fata de persoanele sedentare. Ciclismul practicat de 3-4 ori pe saptamana intareste sistemul imunitar.

7. Scade nivelurile stresului

Couple exercising outdoors

Studiile au demonstrat ca persoanele care practica ciclusmul au un nivel mai scazut de stres in comparatie cu persoanele care nu practica acest sport. Cresterea circulatiei sanguine si procesul de producere a transpiratiei stimuleaza productia hormonala de serotonina, asa numitul “hormon al fericirii”, iar in consecinta nivelurile stresului scad considerabil.

6. Te mentine tanar

seniors-bikes1

Ciclismul practicat cu regularitate iti mentine pielea tanara si frumoasa datorita efectului pe care il are circulatia eficienta a sangelui in organismul tau. O circulatie sanguina eficienta este absolut necesara pentru ca organismul sa poata elimina toxinele acumulate.

5. Un somn profund

IMG_4295

Persoanele care sufera de insomnie pot beneficia profund de pe urma acestei activitati foarte placute. Atunc cand ciclismul este practicat dimineata, razele soarelui stimuleaza in consecinta echilibrarea ritmului cicardian, in consecinta noapte vei adormi fara probleme.

4. Vedere periferica

LoveWinterRiding.jpg.492x0_q85_crop-smart

Mediul in care traim se afla intr-o continua agitatie, iar acest lucru are o influenta enorma asupra starii noastre de spirit si a vederii noastre periferice. Ciclismul este o activitate prin care putem sa privim natura si sa ne bucuram de momentele petrecute in preajma acesteia.

3. Este prietenos fata de incheieturile noastre

bicycle-ride1

Ciclismul este o activitate sportiva care nu adauga presiune in plus asupra incheieturilor si genunchilor nostrii, in comparatie cu alergatul, de exemplu. Ciclismul este o excelenta alternativa a alergatului pentru aceia care doresc sa slabeasca si au probleme cu articulatiile.

2. Este prietenos mediului inconjurator

Wekiwa_IMG_4911-Edit

Spre deosebire de alte mijloace de transport, ciclismul este foarte prietenos mediului inconjurator si nu foloseste niciun alt mijloc de propulsie in afara fortei propriilor tai muschi. Poti contribui la salvarea planetei atunci cand, in loc sa apelezi la masina, optezi pentru utilizarea bicicletei, macar cand vine  vorba de distantele foarte scurte.

1. Scapi de kilogramele in plus

Left_side_of_Flying_Pigeon

Ciclismul este un excelent antrenament cardio-vascular destinat oamenilor de toate varstele. Mersul pe bicicleta pe o durata zilnica de minim 30 de minute zilnic are o multime de beneficii. Printre cele mai importante, ciclismul te ajuta sa scapi de kilogramele in plus.