ZECE motive pentru care sa te antrenezi de dimineata

2599

Antrenamentul de dimineata iti aduce o stare de spirit care o sa te urmareasca intreaga zi. Cu toate acestea daca acest program nu functioneaza pentru tine nu te forta. Iata un top zece, potrivit celor de la askmen.com, care contine zece motive pentru a te antrena de dimineata:

10. Dezvolti o consistenta

Push

Probabil ai cele mai bune intentii atunci cand spui ca te vei antrena la pranz sau dupa ce te vei intoarce de la serviciu, dar de cele mai multe ori esti atat de epuizat incat ori nu ajungi la sala de fitenss, ori, in cel mai bun caz, ajungi dar calitatea antrenamentului este foarte slaba.

Acest lucru poate fi evitat prin fixarea unei rutine personale in care o regula principala este reprezentata de antrenamentul programat dimineata.

9. Nu stai la rand

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Este destul de enervant atunci cand sunt nevoit sa astept dupa un aparat. Este si mai enervata situatia in care cineva imi ia greutatile in timp ce eu ma duc pana la toaleta.

Daca te vei antrena dimineata vei avea placerea de a imparti spatiul si echipamentul cu foarte putini oameni. Deasemenea, nu o sa trebuiasca sa pierzi timp in plus in asteptarea aparatelor.

8. Iti accelereaza metabolismul

yourworkout_pp_main

Antrenamentele de dimineata sunt prietenele metabolismului tau. Dupa antrenament motoarele tale vor functiona la capacitate maxima si nu te vor parasi intreaga zi. In acest fel, metabolismul tau o sa functioneze eficient iar tu o sa pierzi mai multe calorii.

7. Iti ofera energie

APL training 2

Fortele armate se antreneaza dimineata deoarece acest lucru le ofera soldatilor energia necesara pentru a face fata rutinelor zilnice. Daca vremea de afara te lasa fara energie sau de la un timp nu te simti prea bine, primul lucru pe care trebuie sa ti-l propui dimineata este mersul la sala. Starea de bine o sa te urmareasca intreaga zi.

6. Iti limpezeste mintea

Yoga silhouette virabhadrasana II warrior pose

Antrenamentul de dimineata iti limpezeste mintea, astfel vei putea trece cu bine peste provocarile de la serviciu. Iti ofera puterea de a incepe ziua cu o perspectiva proaspata si te ajuta sa elimini stresul acumulat.

5. Iti regleaza apetitul

bad-eating-habbit

Antrenamentul de dimineata iti regleaza apetitul. In curand vei descoperi ca mesele zilnice principale au un ceas biologic si nu o sa mai fie nevoie sa treci de la un snack la altul, sa nu mai vorbim de scaderea brusca a nivelurilor de energie, lucru care o sa se intample din ce in ce mai rar.

4. Creste vigilenta psihica

Bald Eagle in mid-air flight over Homer Spit Kenai Peninsula Alaska Winter

Poate ai observat ca, dupa un antrenament intens, esti capabil sa faci fata oricarei provocari pe care viata ti-o ofera. Daca te antrenezi dimineata o sa fi capabil sa faci fata provocarilor de la serviciu intr-o maniera diplomata. Vigilenta psihica, este demonstrat, ca este crescuta vreme de zece ore dupa antrenament, datorita imbogatirii creierului cu oxigen.

3. Dezvolta disciplina

6a0120a85dcdae970b0120a86d9289970b

Este nevoie de disciplina si motivatie pentru a te trezi din pat si primul lucru pe care sa-l faci este sa te duci la sala. Acest simplu obicei este transmis in toate aspectele vietii tale si-ti poate imbutati drastic calitatea vietii pe care o traiesti.

2. Somn mai odihnitor

ManSleeping1

Antrenamentele de la sala te ajuta sa dormi mai bine si ajuta organismul in procesul de reglare al ceasului biologic. Poate corpul tau iti spune ca trebuie sa adormi si nu o faci, dar avand in vedere ca o sa trebuiasca ca dimineata sa te trezesti si sa mergi la sala, te vei afla in situatia de a fi nevoit. Este foarte important sa-i oferi corpului tau odihna necesara pentru a se putea recupera.

1. Iti imbunatateste alimentatia

breakfast

Cu toate ca pare rational sa gandim ca antrenamentul inaintea micului dejun ne poate ajuta sa ardem mai  multe calorii, nu este cazul. Antrenamentul inaintea micului dejun iti va forta corpul sa intre intr-o stare catabolica si o sa-ti foloseasca muschii pentru a suplimenta necesarul de energie. Nu este nevoie sa mananci foarte mult inainte de a merge la sala, dar atentie sa nu pleci nemancat, dezavantajele sunt mult mai multe decat avantajele.