ZECE secrete pentru a-ti pastra motivatia

2687

In majoritatea cazurilor, scopurile si visele nu sunt suficiente pentru a atinge culmile succesului. Trebuie sa stai motivat in mod constant pentru a ajunge la linia de sosire. In continuu trebuie sa mergi inainte si sa nu te dai batut. Iata zece secrete pentru a-ti pastra motivatia, potrivit celor de la edudemic.com:

10. Recunoaste-ti si recompenseaza-ti succesul

Excited Shopping Woman

Recunoasterea si recompensa stimuleaza motivatia. Atunci cand esti recunoscut pentru munca pe care o depui, tinzi sa te implici si mai mult. Persoana de la care poti primi recunoasterea si recompensa este chiar persoana ta.

9. Mediteaza
meditation

Practicarea meditatiei reprezinta o intalnire cu propriul tau suflet. In acele momente interactionezi cu fiinta interioara si creezi un echilibru in viata ta. O viata echilibrata este echivalenta cu o cariera de succes. Mediteaza pentru a-ti relaxa mintea si spiritul. Deasemenea te intinereste si te pregateste pentru a face fata provocarilor.

8. Confrunta-ti provocarile si fricile

istock_fear

Nicio persoana nu se poate dezvolta ca persoana fara sa-si poata depasi propriile frici si provocari. Te vor astepta multe cazaturi, dar ridicandu-te dupa fiecare cazatura, la sfarsit vei fi un invingator.

7. Practica dialogul interior

Optimized-iStock_000000221037XSmall

Cea mai de incredere persoana de pe lumea aceasta, esti chiar tu insuti. Prin dialogul interior iti masezi  constiinta si iti construiesti o fundatie solida pentru o viata de succes. De exemplu poti sa incepi sa spui “eu pot sa o fac” mai des decat “nu o pot face”.

6. Scade sau elimina scurgerile de energie

photo-energy_drain__large

Inconjoara-te cu oameni pozitivi. Negativitatea creeaza numai probleme. Oamenii din jurul tau trebuie sa fie oameni pozitivi care te vor motiva atunci cand simt ca increderea in tine o ia la vale. Un prieten care te sustine atunci cand e nevoie de o extra picatura de motivatie este de nepretuit.

5. Pasiune

passion_rules1

Pasiunea pentru viata te va motiva sa te trezesti dimineata cu zambetul pe buze gata sa incepi o noua zi. Atunci cand faci ceva cu pasiune, acel lucru capata o alta dimensiune, o dimensiune a calitatii. Daca iubesti ceea ce faci si esti pasionat, o vei face cu placere si te vei bucura de acele momente.

4. Invata cat mai multe skill-uri

woman-drawing-on-whiteboard

Pentru a fi cu un pas in fata altora, trebuie sa-ti perfectionezi abilitatile si sa acumulezi cat mai multe cunostinte. Toate acestea te vor ajuta sa capeti incredere in tine si sa te ajuta sa actionezi cu incredere. Acesta este un factor motivational foarte puternic.

3. Lasa problemele personale deoparte si concentreaza-te pe ceea ce este important

Dealing-with-personal-problems-at-work

Nu-ti aduce problemele personale la serviciu sau la sala de fitness. Mentine o limita intre viata personala si viata profesionala. Acest lucru te va ajuta sa ramai motivat si sa faci fata problemelor profesionale mult mai eficient. Mai mult decat atat, concentrandu-te pe problemele personale nu le vei rezolva, ci doar te va distrage.

2. Mentine o atitudine pozitiva

positive-attitude

Nimic nu te va ajuta mai mult sa-ti atingi scopurile mai mult decat mentinerea unei atitudini pozitive. Deasemenea,o atitudine pozitiva este contagioasa, iar astfel vei atrage cat mai multe persoane pozitive in viata ta.

1. Determina-ti scopurile

Personal_Skills_Self_Improvement_Training

Trebuie sa determini care-ti sunt scopurile. Ce doresti sa faci pentru a avea parte de succes? Stiind in ce directie te indrepti va face drumul sa fie mult mai usor, iar atungi cand vei devia de la traseul propus te vei putea redresa destul de repede. In acelasi timp scopurile vor actiona precum o parghie motivationala.