Zi de cosmar pentru Romania la Olimpiada. Am ratat toate finalele!

869

Zi neagra pentru sportivii romani la Olimpiada de la Londra. Dupa dezamagirea provocata de fetele de la scrima, care au pierdut fara drept de apel proba pe echipe, contra Coreei si infrangerea suferita la polo, cu Muntenegru, a venit randul atletismului sa ne ofere o surpriza neplacuta.

Creditata cu sanse bune sa ajunga in finala, Ancuta Bobocel a reusit un timp slab – 9:31:06, clasandu-se abia pe locul sase in seria a treia si ratand calificarea in finala.

S-a impus la Londra, in Diamond League
Pregatirea la mare altitudine, la Item, in „Casa Campionilor” kenieni (baza celebrei Lornah Kiplagat) parea sa isi arate efectele in evolutia Ancutei Bobocel. Cu 2 saptamani inainte de Jocurile Olimpice, la etapa de Diamond League de la Londra, eleva lui Marin Istrate se impusese clar in proba de 3.000 m obstacole (9:27,24), corectandu-si astfel recordul personal. Daca ar fi reusit acum timpul de aunci, Bobocel s-ar fi calificat fara probleme in finala. „Acolo a fost altceva. Acolo a fost o cursa cu iepure, am stiut cum sa-mi reglez ritmul. Daca stii ca iepurele fuge 3:05 pe prima mie, daca esti la cativa pasi in urma lui poti sa-ti faci un calcul. Aici nu m-a interesat la cat s-a trecut de mie. Am incercat sa raman in plutonul fruntas, iar pe ultimii 600 de metri am incercat sa recuperez. Au fost si ruperi de ritm, care m-au costat„, a mai spus Ancuta Bobocel.

Si Casandra a dezamagit
Cristina Casandra a ratat si ea calificarea in finala aceleiasi probe. Sportiva noastra a ocupat locul 13 in seria a doua, cu timpul de 9:58.83.

In ultimul act s-au calificat primele patru sportive din fiecare serie, plus cei mai buni trei timpi. Cel mai bun timp in serii l-a obtinut AYALEW Hiwot, din Ethipoia.