FOTBAL+

ZI GREA PENTRU Dragomir: Este amenintat iar cu inchisoarea!

Inalta Curte de Casatie si Justitie ia in discutie, luni, recursul procurorilor anticoruptie in procesul in care presedintele LPF, Dumitru Dragomir, si fostul presedinte al lui FC National, Gino Iorgulescu, sunt inculpati pentru o tranzactie imobiliara, fapta achitata de doua instante pana acum.

In 2 noiembrie 2011, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, fiul acestuia, Bogdan dragomir, fostul presedinte al lui FC National, Gino Iorgulescu, si un fost angajat al LPF au fost achitati, de catre Curtea de Apel Bucuresti, in procesul privind o tranzactie imobiliara a LPF.

Concret, Curtea de Apel a mentinut decizia Tribunalului Bucuresti din februarie 2011, instanta respingand apelul Directiei Nationale Anticoruptie. Decizia a fost contestata de procurorii anticoruptie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care va hotari definitiv in acest caz.

In 5 mai 2008, Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru luare de mita. Totodata, George-Gino Iorgulescu, fost presedinte al lui FC National si fost membru in Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a fost deferit justitiei pentru dare de mita, spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual.

Totodata, procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata si pe Florin Bogdan Badita, fost angajat al Ligii Profesioniste de Fotbal ca sofer personal al lui Dumitru Dragomir, care de la data de 1 februarie 2004 este administrator al SC “Bodu” SRL Bucuresti, pentru complicitate la luare de mita, spalare de bani, participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual si uz de fals.

Alaturi de acestia, in acelasi dosar a fost judecat si fiul presedintelui LPF, Bogdan Dragomir, pentru spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului, in 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucuresti, cu o suprafata de 351,79 de metri patrati, in valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, in schimb, sa accepte achizitia de catre LPF a unui teren in suprafata de 1.497,21 de metri patrati, din aceeasi zona si a unei constructii in suprafata de 279,72 de metri patrati, nefinalizata si ridicata fara autorizatie pe terenul respectiv.

“Liga a achizitionat imobilele respective cu incalcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, pret supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data”, sustine DNA.

Pentru a ascunde adevarata natura a bunului dat cu titlu de mita lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu ar fi trecut in proprietatea soferului Florin Bogdan Badita terenul de 351,79 de metri patrati, printr-un contract incheiat la un notariat public. In contractul de vanzare-cumparare astfel incheiat s-ar fi consemnat in fals ca pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi (60.000 de lei noi), desi in realitate acesti bani nu au fost achitati, potrivit anchetatorilor DNA.

In rechizitoriul trimis instantei, procurorii mai arata ca, in perioada 2001-2004, in baza acestui contract de vanzare-cumparare, s-au realizat formalitatile de inscriere in Cartea Funciara a imobilelor respective si de obtinere a autorizatiei de constructie pentru ridicarea unei locuinte.

Totodata, in 24 mai 2004, in baza unui alt contract de vanzare-cumparare, incheiat in forma autentica, Florin Bogdan Badita, cu acceptul lui Bogdan Dragomir, a trecut terenul respectiv in proprietatea societatii “Bodu”, contract in care s-a consemnat, in fals, ca pentru tranzactie s-a platit suma de 900.000.000 de lei vechi (90.000 de RON).

In perioada 2004 – 2007, Florin Bogdan Badita a folosit acest contract pentru a inregistra operatiunea in contabilitatea firmei si pentru a realiza formalitatile legale in vederea inscrierii imobilului in Cartea Funciara si obtinerii autorizatiei de dezmembrare a constructiei amplasate pe acest imobil, mai sustin procurorii.

DNA a instituit sechestru asigurator asupra bunului care ar fi fost primit cu titlu de mita, in vederea confiscarii de catre instanta de judecata.

Potrivit rechizitoriului DNA, in tranzactia imobiliara au fost implicati si Sorin Ovidiu Vantu, si Dan Iosif (decedat intre timp-n.r.).

Sursa: Realitatea Tv

1 Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP