Zotta se ia tare de Sumudica: Vrea sa se impuna la Rapid cu forta!

1011

 Oficialul este de parere ca protestele si injuriile suporterilor la adresa conducerii si jucatorilor din timpul meciului de marti cu Delta Tulcea vin ca urmare a discutiei in contradictoriu pe care a avut-o cu fostul jucator si antrenor rapidist Marius Sumudica.
„Ar fi mult de discutat in privinta relatiei cu suporterii, de fapt cu galeria, a lui Marius Sumudica (pentru ca de la discutia in contradictoriu cu el a pornit toata aceasta poveste), important e insa fondul problemei. Sumi, caruia nimeni nu-i contesta pasiunea pentru Rapid, a atacat clubul, pe antrenorul actual, pe unii jucatori. Sa-mi spuna cineva, dar cu motivare serioasa, ce «crima» monstruoasa am comis aparand imaginea clubului si pe o persoana, Marian Rada, al carei atasament fata de culorile alb-visinii este recunoscut unanim in lumea fotbalului nostru. N-as fi fost mai de acuzat daca as fi tacut si as fi lasat pe oricine, fie si un fost jucator apreciat al Rapidului, sa jigneasca un alt nume important din familia giulesteana, sa blameze o echipa aflata intr-un moment greu si care ar fi avut nevoie eventual de incurajari acum, nu de jigniri in plus?”, afirma Zotta.

Presedintele executiv nu intelege de ce Marius Sumudica provoaca tensiuni si ii refuza actualului antrenor principal, Marian Rada, dreptul de a conduce formatia giulesteana. „Sa nu ne facem ca nu intelegem resorturile izbucnirii lui Sumi, lucru care, omeneste, poate fi inteles. Dar nu sa aprobat, in privinta metodelor prin care vrea sa se impuna ca varianta de luat in seama pentru banca tehnica a echipei noastre. El a avut sansa lui, probabil ca o va mai avea in viitor (chiar ii doresc sincer sa revina la Rapid, pentru ca nu avem foarte multi fosti jucatori pasionali ca el), dar nu inteleg de ce ii «refuza» lui Marian macar dreptul de a i se intoarce un serviciu dupa ce a dus, in doua randuri, echipa in cupele europene si imediat, de fiecare data, a fost schimbat? Daca – asa cum face Sumi acum – Rada ar fi iesit public sa-l faca «zob» la inceputul mandatului din 2010, cand luase doar cinci puncte in primele patru meciuri si, la fel, pierduse la Dinamo, ce s-ar fi intamplat atunci? Ar fi luat Sumi de buna ideea ca pe Marian il doare sufletul pentru echipa?”, a adaugat Constantin Zotta.

Oficialul mai afirma ca echipa are nevoie de sustinere din partea suporterilor si nu de „conflicte inutile”.

Pe tot parcursul meciului Rapid – Delta Tulcea (scor 4-1) din optimile de finala ale Cupei Romaniei, suporterii prezenti pe stadion au scandat injurii si ironii la adresa actionarului majoritar George Copos, presedintelui executiv, Constantin Zotta, presedintelui CA, Ion Taban, precum si la adresa jucatorilor. Printre lozincile scandate s-au numarat: „Sunteti niste mizerii”; „Suntem mereu cu voi, voi va bateti joc de noi”, „Afara, afara din Giulesti”; „Asta nu e Rapidul”; „George Copos asta esti, tradatorul din Giulesti/Tu si familia ta, ne-ati patat istoria”.

Singurii carora galeria le-a scandat numele au fost atacantul Daniel Pancu, antrenorul principal Marian Rada si fostul tehnician al echipei Marius Sumudica.